dilluns, 4 de gener del 2021

La línia i la taca.

Les formes es poden treballar com a mínim de dues maneres diferents , a través de la taca i a través de la línia. 

En la història de l´art ens trobem la controvertida discussió entre aquells artistes partidaris de  l´ús del color com a constructor de formes i dels que aposten per la delimitació de les formes a través de la línia. A Egipte, Roma la línia definia clarament el contorn de les formes. L´escola veneciana comença a donar protagonisme al color durant el Renaixement,  però l´ús del color, la pinzellada solta, el traç, la taca... com a protagonista, comença a donar els seus fruits durant el Barroc i posteriorment amb paisatgistes tals com Turner durant el segle XIX, entre molts i molts d´altres.

 


 


Els i les alumnes de primer, experimenten amb els dos tipus de recurs, interpreten un tros de pati  a través de la taca i a través de la línia. En aquest últim cas, vam deixar que utilitzessin el paper carbó per calcar el contorn de les formes, un mitjà que va agradar a la majoria d´alumnes.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

U.D. 3. ENTORN FAMILIAR. ELS AMICS_ El retrat.

 En aquesta ocasió i com ja hem fet altres anys, durant aquesta primera unitat didàctica treballarem l´entorn més proper  dels alumnes de 1r...