dilluns, 4 de gener del 2021

Les formes geomètriques.

Les formes orgàniques que trobem al pati de l´institut no es troben aïllades, si no que es troben  acompanyades de les geomètriques que configuren el total de la superfície on durant la mitja hora de descans entre les tres primeres classes del dia  i les tres últimes, sortim per esbargir-nos. 

Deixant de banda les indicacions que s´ha anat proporcionant als i les alumnes per tal de poder dibuixar l´espai de la fotografia que es mostra sobre aquestes línies,  s´ha realitzat un exercici d´observació atenta de la realitat, on ha estat molt important mirar, per després poder traspassar sobre el paper tot allò que veiem i intentar que la raó no domini la visió, no deixar que s´imposi el saber com és una forma o un espai, del que veiem en realitat. 

 


 

També hem realitzat un petit exercici que ens ha ajudat a aprendre algunes coses, en primer lloc ens hem fixat en detall en alguna forma geomètrica com les papereres, hem observat que estan constituïdes per cilindres, el cos central i dos més que el sustenten en els laterals. 










Hem après que, si dibuixem les formes que es troben en primer pla amb un traç més fort que les que es troben en els segon pla i aquestes més fortes que les que estan en tercer pla  i així successivament, obtindrem sensació de profunditat. Si acolorim aquests dibuixos a llapis amb llapis de color i fem servir el mateix mètode la sensació es reforçarà.



La sensació de profunditat també la podem aconseguir, si fem disminuir la mida de les figures.








 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

U.D. 3. ENTORN FAMILIAR. ELS AMICS_ El retrat.

 En aquesta ocasió i com ja hem fet altres anys, durant aquesta primera unitat didàctica treballarem l´entorn més proper  dels alumnes de 1r...